viernes, 20 de diciembre de 2019

Un Nadal impressionant


UN NADAL IMPRESSIONANT🎄


Fa un temps, hi havia una família que sempre per Nadal posava el Betlem. Posaven figures que havien sigut fetes pels seus avantpassats: rebesavis, besavis, avis, els pares, i fins i tot per Carla, la protagonista d'esta història.

La nit de Nadal es va reunir tota la família a casa de Carla . Van cantar karaokes, van menjar molts dolços i quan van acabar van anar a posar galetes, aigua i llet per al Pare Noel i els cérvols. Per tal d'atraure'ls i que els deixaren regals.
Havia sobrat molt de menjar del sopar i van pensar que seria, també, bona idea deixar-ho al balcó per al Pare Noel, ja que li esperava una nit de molta feina repartint regals als xiquets de tot el món, però quan van eixir al balcó, sorpresa!, ja hi havia moltíssims regals. Així que tots van començar a obrir paquets i Carla, el seu germà Carles i els cosins van estar una bona estona jugant.
Es va fer tard i els tios, cosins i els iaios de Carla se'n van anar. Carla va sentir sorolls quan anava camí a la seua habitació i va sentir curiositat per saber d'on venien ja que pensava que a casa només quedaven el seu germà Carles i els seus pares.
Es va acostar a la saleta perquè li semblava que era d'allà d'on ixien eixos sorolls. I es va quedar bocabadada quan va vore que eren les figures del Betlem que estaven movent-se i parlant. Es va fregar els ulls perquè trobava que estava somiant. No podia ser cert allò que els seus ulls estaven veient!
Els ninots rĂ pidament van callar i es van quedar sĂşper quiets, Carla es va costar i els va parlar baixet i delicadament. Els va dir que no havien de tindre por perquè ella no li ho diria a ningĂş. Els va preguntar què passava, perquè es veien molt alterats. La mare de DĂ©u, MarĂ­a li va explicar  que no trobaven al Jesuset i que els Reis Mags no podien entregar-li l'or, la mirra i l'encens i que estaven tots molt preocupats. Carla de seguida els va tranquilitzar dient-los que els ajudaria a buscar-lo. Va buscar i buscar per tota casa, no era possible que estiguera massa lluny i finalment el va trobar… estava jugant amb el gos! Maria es posĂ  molt contenta. Totes les figuretes li van donar les grĂ cies a Carla i ella estava entusiasmada de tindrĂ© tants amics nous, però li van demanar que els guardara el secret, ningĂş mĂ©s havia de saber que aquell Betlem cobrava vida la nit de Nadal.

Però era tanta l'emoció de Carla que no va poder aguantar i va decidir contar-li el secret al seu germà, això sí, demanant-li que per favor, no ho contara mai a ningú. Carles era prou pillastre i li agradava molt fer rabiar la seua germana així que li van faltar cames per anar a contar-ho als seus pares, però no li van fer cas perquè això que els contava era una locura, estava inventant!!! El xiquet els va acompanyar al Betlem per a demostrar que deia la veritat, però com eren tan llestos els ninots van parar i es van quedar tots quiets com figures, no volien que ningú més sapiera el que passava amb ells la nit de Nadal.

L'endemĂ  quan es van alçar, tenien mĂ©s regals baix l'arbre i van al·lucinar!!!En un d'ells posava que era de Betlem i la Carla es va girar a mirar cap on estava montat  i Maria li va picar l'ullet. Carla es va posar sĂşper sĂşper contenta.

Quan va acabar el Nadal, fins i tot havia passat el dia dels Reis, van començar a  arreplegar l'arbre i tota la decoraciĂł. Carla va anar guardant totes les figures del Betlem. Mentre el guardava anava acomiadant-se de tots i dient-los que els esperava l'any vinent. Aquell any Carla no va voler guardar la caixa del Betlem a l'armari dels trastos, li va dir a sa mare que volia guardar-la baix del seu llit. I des d'aquell dia, cada nit abans de gitar-se obria la caixa per vore si estaven bĂ© i amb moltes ganes que tornaren a tindre vida. Però desprĂ©s de molts dies de fer el mateix, va comprendre que això nomĂ©s podia tornar a passar quan arribara el Nadal, la mĂ gia del Nadal.

 đźŽ„FI🎄


                                                             Irene Esteve Camarasa - 5Ă©



No hay comentarios:

Publicar un comentario