viernes, 20 de diciembre de 2019

El xiquet que va somiar un somni i es va fer realitat

El xiquet que va somiar un somni i es va fer realitat
Hi havia una vegada un xiquet que li deien Josef, aquest xiquet sempre desitjava tindre un ren dels que té el Pare Noel. Sempre se li ho deia a la seva mare i el seu pare, però ells sempre es reien del seu desig. El xiquet es posava trist. Un dia, Josef va somiar que ell tenia un ren, peròsempre que volia veure el final la seva mare el despertava per algun motiu.
Josef li va dir a sa mare :
-Per que m´has despertat? quasi va arribar el final i ho volia vore!
La mare impressionada li va contestar:
-Quins somnis més extranys tens.!
Mai va podre veure el final, ja arribava el nadal i el xiquet cada vegada es posava nerviós, volia tindre un ren!!. La seva mare li va preguntar:
-Que li vas a demanar al Pare Noel aquest any????
El xiquet es va posar a pensar i va dir:
-Un ren, o…...sí,sí un ren dels que té el Pare Noel.
La seua mare es va sorprendre i va contestar:
-No, no fill meu, el Pare Noel no et donarà cap ren, ho necessita, perquè tots els anys a de traure els seus rens per a que dóne a tots els xiquets del món els regals que volen.  
Josef es va posar trist, però qui sap... Pot ser que el Pare Noel li donare algun ren. En un altre lloc al pol nord el Pare Noel estava amb els seus rens, un dels rens va tindre un fill, però el Pare Noel no sabia a on deixar- lo, era molt menut i no era fort com els altres rens, era un gran problema!! Què podia fer el Pare Noel si tots els anys tenia que donar regals als xiquets de tot el món i no pot deixar a un ren menut a soles ,ja sabeu que un ren menut podria fer molts problemes... com trencar la fàbrica a on fabriquen els joguets o podria trencar el joguets més bonics o…..  és a dir,  podria trencar-ho tot. Per altra part, Josef pensant i pensant en el ren ja no ho podia aguantar es va a posar la mà en el llapis i va escriure una carta al Pare Noel:
Pare Noel
 T'escric aquesta carta perquè vull que em dónes alguns dels teus rens, et jure que ho cuidaré bé i no li faré res o també el  puc cuidar fins que vingues per ell..
Atentament Josef.
 El xiquet es va alegrar per aquesta carta. Segur que aquesta vegada el Pare Noel li donaria algun dels seus rens. En un altre lloc, al pol nord a on estava el Pare Noel llegint cada cada carta de cada xiquet, i també mirava qui es portava bé i qui no,  va ser el torn de Josef,
 El Pare Noel va dir:
-Oh aquest xiquet s´ha portat molt bé!!
- Però , que es això?? és una carta !
El Pare Noel va llegir la carta i va estar feliç perquè va trobar  una solució al seu problema !!!!! Va ser la Nit de Nadal.  El pare, la mare i el xiquet van posar l'arbre de nadal, i li van posar uns adorns, però imagineu-se de que ho va decorar, d'uns rens, el xiquet estava tan emocionat que eixa nit no volia dormir perquè volia veure al Pare Noel amb el ren.

En el pol nord el Pare Noel molt content va portar els regals dels xiquets i també estava el ren que volia Josef. Després de repartir tot es va quedar el ren, el Pare Noel va anar a la casa de Josef  per  deixar el seu regal, però com el ren era un  animal, no podia deixar- lo a soles sense menjar i sense vigilància, així que va despertar a Josef...
Josef li va dir :
-Que vols mare és molt matí per a que em despertes, o al menys deixam cinc minuts més!
El Pare Noel es va riure i li va contestar:
 
                                                     -Sóc jo…..el Pare Noel


Josef ho podia creure, va votar del llit i ho va veure
-No m´ho  puc creure!!!  El Pare Noel, ací!!
-Sí sóc jo….
Ràpidament Josef li va dir:
T´ha agradat l'arbre??
-Si, si m' ha agradat ja vaig vore que t'agraden els rens, però vull dir-te que t´he portat un ren, però quan ja siga major m´ho tens que donar perquè ho necessitaré, Josef.
 Josef molt content li va dir:
C -Vale, Pare Noel gràcies per fer que el meu somni siga realitat!!
I Conte contat conte acabat!!!
Espere que vos haja agradat!!!!
Fi
                                 Malak Lechgar Aloui Lhammoudi - 6é

No hay comentarios:

Publicar un comentario