lunes, 21 de diciembre de 2020

Un Nadal molt diferent


        

  UN NADAL MOLT DIFERENT

 

Normalment el Nadal són unes dates en què tot el mon es reuneix amb la família, queden per sopar junts i els nens estan il·lusionats per l'arribada dels regals. Els adults es dediquen als preparatius nadalencs com les compres, decorar la casa de Nadal, preparar dolços, menjars especials, etc. Els nens estan de vacances i tenen molt temps lliure per jugar, quedar amb els seus amics i coses així.

Sempre havia estat així fins a que un any tot canviava.

Tot va començar un any abans a la Xina amb el Covid 19 i aquí ni ens podiem imaginar que ens arribaria, fins que uns mesos després van començar a aparèixer casos al nostre país i a tot el món. A partir d'aquí tot va canviar en la nostra forma de vida. Vam estar tres mesos tancats a casa nostra sense veure ningú, sense sortir al carrer ni anar a l'escola i pensant que fer per ocupar el nostre temps.

Quan ens van deixar sortir i vam veure el carrer per primera vegada en aquests mesos de confinament teníem un sentiment de llibertat, vam aprendre a valorar aquests passejos per la natura en zones properes a casa i que mai abans havíem visitat. També donava molta alegria veure a algun amic encara que en tot moment calia mantenir la distància de seguretat. Van anar passant les setmanes i ens anaven canviant de fase on cada vegada podiem fer alguna cosa més fins que va passar l'estiu i per fi va arribar la volta a l'escola. No importava haver de portar mascareta ni haver de mantenir les distàncies, el que voliem els nens realment era tornar al nostre dia a dia.

Tot semblava que anava bé però conforme va passar l'estiu va arribar una segona onada de coronavirus i van començar una altra vegada les quarentenes, restriccions amb el nombre de persones que es podien reunir i coses així. Encara que intentares fer les coses bé sempre hi havia risc de contagi perquè aquest virus podia estar en qualsevol lloc.

 

Passaven les setmanes, cada vegada feia més fred i la cosa cada vegada estava pitjor. El nombre de contagis no parava d'augmentar i en les notícies deien que les morts també estaven augmentant.

El Nadal va arribar en un moment en què la situació estava fatal. Per aquest motiu van decidir que aquest any, les reunions amb tota la família era impossible.

Quan vaig escoltar això em vaig posar bastant trist, Això és increïble! No era capaç d'imaginar com seria aquesta Nadal.

A la meva família vam decidir fer torns i dividir la família en dos per reduir el nombre de persones. Va ser una cosa trista perquè no vaig poder estar amb els meus cosins a l'arribada del Pare Noel, no ens vam menjar el raïm fent broma sobre qui s'anava a ennuegar primer, tampoc hi va haver cavalcada de reis ni les típiques trampes entre el meu cosí i jo per treure els regals ocults de el tortell de reis.

De totes maneres nosaltres vam tenir sort perquè tots estàvem bé, per a altres famílies aquest nadal va ser pitjor perquè havien perdut a algun familiar per culpa d'aquest maleït virus i altres estaven en aquest moment a l'hospital lluitant per la seva vida.

Van ser uns Nadal diferents però gràcies a aquestes mesures es va aconseguir que no s'expandís més el virus. Passarem un hivern dolent fins que uns mesos després va sortir una vacuna amb la qual es va poder combatre el coronavirus. Aquesta vacuna va ser el millor regal de Nadal que vam poder rebre.

 

 

             Iker Giménez Punzano - 6é B

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario